“De beste zekerheid is zeker zijn dat je goed kunt omgaan met onzekerheid” – Bas Smeets
“De beste zekerheid is zeker zijn dat je goed kunt omgaan met onzekerheid”
– Bas Smeets

Onze Grote Missie & Visie

Onze Visie is:

“Het creëren van een betere wereld waarin iedereen durft te doen waar hij voor bestemd is”

En dat doen we door toekomstige ondernemers te inspireren en motiveren om hun eigen unieke bijdrage aan een betere wereld te ontdekken en te realiseren.

En onze Missie is:

“Het creëren van een community van 100.000 nieuwe ondernemers die allemaal op hun eigen manier de wereld een beetje mooier maken en elkaar daarbij ondersteunen”  

 

Het verhaal achter ‘Van Werk Naar Passie’

Ik heb ooit geleerd dat je de ‘over ons’ pagina op je website in de 3e persoon moet schrijven. Zodat het lijkt alsof een externe partij een objectieve beschrijving over jou en je bedrijf deelt.

Ik zeg: onzin!

Het laatste dat ik wil is dat, wanneer jij nu al de moeite neemt om iets over mij te lezen, je een saai stuk zakelijke text voorgeschoteld krijgt.  Ik wil dat je mij, mijn bedrijf en waar ik voor sta ECHT leert kennen. En dat kan alleen als ik mijn eigen woorden gebruik.

Dus bij deze. Ik ben Bas Smeets, 43 jaar oud… en ik ben nogal eigenzinnig.

Van Werk Naar Passie is voortgekomen uit mijn enorme drive om mensen te helpen hun passie te gaan leven. En waarom heb ik die drive? Omdat ik zelf het gevoel heb dat ik 9 jaar aan levenskwaliteit verloren heb door te blijven zitten in een baan die mij absoluut geen voldoening gaf en zorgde voor een enorm gevoel van stress en onmacht.

Ik had een op papier fantastische functie in het internationale bedrijfsleven. Veel reizen en een goed salaris. Maar wat voor nut had het allemaal? Voor wie deed ik het? Het voelde zo zinloos.

Diep van binnen wilde ik iets nuttigs doen, waar ik mensen blij mee kon maken, waar de wereld iets aan had. Maar wat of hoe? Ik was clueless.

Als ik terug kijk op die tijd van lange dagen op kantoor waar geen einde aan leek te komen en dit vergelijk met waar ik nu ben, wat is dan mijn allergrootste les geweest?

ALLES BEGINT MET EEN BESLISSING. De beslissing dat het nu genoeg geweest is!

En ten tweede: toegeven aan mezelf dat ik er blijkbaar toch niet alleen uit kon komen, al hield ik jaren vol van wel en was ik veel te trots om experts om advies te vragen.

 

Mijn Transformatie

 
Na mijn beslissing begon ik met lezen, alle boeken over zelfontwikkeling die er waren. Over psychologie, NLP, spiritualiteit, meditatie, gezondheid en succes. Noem het maar op en ik heb het gelezen.

Klinkt leuk, zoveel kennis he?! Ik deed er echter helemaal niets mee. Ik las om het lezen, boek na boek, maar paste er niets van toe op mijn eigen leven. Liever begon ik aan het volgende boek. Herkenbaar?

Dat hielp dus niet echt…

De ommekeer begon bij het volgen van een NLP opleiding. Wow! Praktische kennis die ik wel MOEST toepassen. Ik leerde omgaan met mijn emoties, werkte aan mijn zelfbeeld en ontdekte allerlei onbewuste mentale blokkades.

society of nlp

Onbewuste blokkades ja… Want ik wist niet eens dat ik er zoveel had die mij tegenhielden, mij letterlijk belemmerden om het roer om te gooien. Dat herken je vast… Iets houdt je tegen, maar wat dan precies en waarom?

Ik ging veel beter in mijn vel zitten, durfde te denken in termen van mogelijkheden in plaats van alleen kijken naar wat er mis kon gaan. Mooi!

Maar nu?

Ik zat nog steeds in die baan waar ik zo klaar meer was.

Wat me toen wel een leuk idee leek: anderen gaan helpen die hetzelfde meemaken als ik, zodat ze niet dezelfde fouten maken en geen 9 jaar van hun leven als een zombie hoeven doorbrengen

Maar hoe? Ik en mensen coachen en trainen? Als zelfstandige werken? No way…

Veel beperkende overtuigingen dus:

Dat kan ik niet
Ik heb niet de juiste opleiding
Er zijn al zoveel coaches
Anderen kunnen dat beter dan ik
Ik heb geen geld, het risico is te groot

Toch ging ik door.

Ik ging verder met vervolgopleidingen, een coachingsopleiding, volgde vele workshops en had zelf een coach. En nu nog steeds investeer in constant in mijzelf. Zonder deze investeringen was ik nooit gekomen waar ik nu ben.
 


Van Werk Naar Passie

 

In 2010 begon ik met ‘Bas Smeets Coaching & Training’. Het liep allemaal niet vanzelf, ik heb heel veel moeten leren, fouten gemaakt, ontelbare keren getwijfeld en het financieel lastig gehad. Maar er was voor mij gewoon geen weg terug, ik bleef bij mijn beslissing.

Na een lange opbouw fase volgde de introductie van hele succesvolle online groepstrainingen die inmiddels al velen geholpen hebben om in hun eigen kracht te gaan staan en hun passie te durven leven.

Zo mooi om te zien hoe ik mensen kon inspireren nu WEL voor zichzelf te kiezen en die eerste stap te zetten!

Het was tijd om het groter aan te pakken. Hier begint ‘Van Werk Naar Passie’.

Een platform, een community voor zoekers en twijfelaars die NU BESLISSEN het anders te gaan doen. Hier vind je alles op één plek: training, inspiratie, dagelijkse motivatie, implementatie begeleiding en gelijkgestemden om mee te brainstormen.

Want een ding is zeker:

Je hoeft het niet alleen te doen.

Je hebt mij, ons ervaren team van coaches en de honderden andere deelnemers die jou ondersteunen op dit pad.

Het enige dat jij hoeft te doen is….. Nu beslissen.

 

Waarom Bij Jou?

 

Waarom zou je je door ons laten begeleiden op jouw nieuwe pad?

Zonder arrogant te willen zijn… Heb je eens rondgekeken wat je andere opties zijn?

De gemiddelde loopbaan coach leeft in 1990. De wereld is inmiddels veranderd. Beroepskeuzetesten zijn onzin. Lees maar eens een vacaturesite, hoeveel functietitels zie je wel niet en wat betekenen die allemaal?

En eigenlijk.. Wil je wel voor een baas werken? Zou je niet veel liever als zelfstandige PRECIES dat gaan doen dat jou voldoening gaat geven, ook al kun je je dat nu nog niet voorstellen?

Maar de belangrijkste reden is eigenlijk gewoon: omdat het goed voelt voor je. Je herkent jezelf in mijn verhaal, weet dat ik de weg zelf afgelegd hebben en het goed met je voor heb.

Mensen weer zien opleven, grote stappen zetten en eindelijk echt HUN ding zien doen, DAT maakt mij blij.

START NU

 
Om je direct op weg te helpen heb ik de gratis video training ‘Van Baan Naar Business’ gecreëerd, waarin jij in 5 dagen inzicht krijgt in wat nou echt JOUW DING, jouw unieke bijdrage is en hoe je daarna de eerste stappen zet richting een eigen onderneming.

Leg jij dit pad samen met ons af?